Skip to content

Tentang penulis

March 4, 2013

Penulis menawarkan khidmat nasihat berkenaan produk Shaklee dan mengedarkan kepada pelanggan di seluruh Malaysia. Penulis juga membuat penghantaran percuma kepada pelanggan yang berada di sekitar Sungai Petani, Kedah.

Penulis menjalankan perniagaan ini secara part-time sahaja. Namun,penulis tetap berusaha memberi servis yang terbaik kepada setiap pelanggan.

Penulis mempunyai 2 orang anak lelaki. Anak pertama telah berusia 3tahun dan pernah membesar dengan susuibu sehingga berusia 2 tahun. Anak kedua pula berusia setahun dan masih lagi setia dengan penyusuan susuibu.

Penulis pernah mengalami pengalaman pahit getir dalam perjalanan susuibu.
•       Nipple confusion – dalam pantang.
•       Bottle rejection – sebaik saja nak kembali bekerja.
•       Anak selalu sakit kerana dihantar ke nursery. Maka, walaupun mendapat susuibu, tapi, faktor persekitaran tetap penyumbang utama kepada jangkitan.
•       Susu merudum setelah kembali dari berkursus selama 4 hari. Ini disebabkan waktu pam yang tidak konsisten kerana sibuk berkursus.
•       Menguruskan stok EBM – dalam kapal terbang, dalam perjalanan jauh, ke sana sini sewaktu luar kawasan akibat tugas.
•       Menggunakan kaedah marmet (pakai tangan) walaupun telah membeli pam ratusan RM.
•       Mengamalkan NIP (nursing in public) sesuka hati namun tetap menjaga batasan aurat muslimah.
•       Berhadapan dengan masyarakat yang tidak begitu memahami konsep susuibu dan tidak memahami, kenapa penulis tak beli je tin susu kat kedai?
•       Memberi pendedahan kepada pengasuh anak tentang pengurusan susuibu.

Maka Shaklee menjadi keperluan bagi penulis sebagai tenaga tambahan demi kesihatan dalaman dan luaran. Sebagai wanita berkerjaya, penulis memerlukan Shaklee untuk kekal bertenaga sepanjang hari, sentiasa dengan emosi aura positif. Penulis percaya, setiap pelaburan untuk kesihatan pasti memberi pulangan jangka panjang. Penulis berharap, di kala usia 40 tahun nanti, RAMBUT tetap berseri, KULIT tetap muda, JANTUNG tetap berdegup sihat, tekanan DARAH tetap diparas normal, TULANG dan GIGI tetap kuat dan padat, mempu berdiri teguh di samping suami tercinta.

image

Sms @ whatsapp : 0133109703

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: